Refleksologija u salonima ljepote (7)

Iako se refleksologija ne koristi za dijagnosticiranje ili liječenje bolesti, milijuni ljudi širom planeta prakticiraju je kao samostalnu ili pomoćnu terapiju za različita stanja, bolesti, poremećaje ili abnormalnosti u tijelu. Uz to, mnogo je onih koji će vam reći da na refleksoterapiju odlaze isključivo kako bi se opustili i svom tijelu pružili dodatnu snagu.

Top 20 salona u cijeloj Hrvatskoj
na osnovu popularnosti i ocjena na SrediMe, ažurnosti slobodnih termina i zadovoljstva klijenata

Kozmetički salon Vision Of You Zagreb

Vision Of You

Radićeva 5, Zagreb | Kozmetički salon
Fantastično10(1)
Instant rezervacije. Posljednji put rezerviran prije 9 sati. Danas radi 09:00 - 14:00. Sutra ne radi. Prima platne kartice.
Njega nogu: Masaža stopala
17 € (128,09 kn)
Njega nogu: Masaža stopala + piling
19 € (143,16 kn)
Sve usluge...
Kozmetički salon Studio Kairos Zagreb

Studio Kairos

Nova cesta 130, Zagreb | Kozmetički salon
Fantastično9.9(9)
Posljednji put rezerviran danas. Danas radi 08:00 - 22:00. Sutra ne radi. Prima platne kartice.
Refleksologija stopala
20 € (150,69 kn)
Refleksologija ruku
20 € (150,69 kn)
Sve usluge...
Kozmetički salon Jean D' Arcel Medical & Beauty Institut Zagreb

Jean D' Arcel Medical & Beauty Institut

Kaptol ul. 18, Zagreb | Kozmetički salon
Posljednji put rezerviran jučer. Danas radi 09:00 - 14:00. Sutra ne radi. Prima platne kartice.
Refleksoterapija stopala
24 € (180,83 kn)
Sve usluge...
Kozmetički salon Studio Fizio Fit Rijeka

Studio Fizio Fit

Miroslava Krleže 3/A, Rijeka | Kozmetički salon
Posljednji put rezerviran jučer. Sutra ne radi.
Refleksoterapija stopala
20 € (150,69 kn)
Sve usluge...
Kozmetički salon Loops Viškovo

Loops

Marinići 27 b, Viškovo | Kozmetički salon
Danas radi 08:00 - 13:00. Sutra ne radi.
Refleksoterapija stopala
25 € (188,36 kn)
Sve usluge...
Kozmetički salon Studio ljepote Bonita Zagreb

Studio ljepote Bonita

I. gardijske brigade Tigrovi, Zagreb | Kozmetički salon
Posljednji put rezerviran danas. Danas radi 09:00 - 13:00. Sutra ne radi.
Masaža stopala
10 € (75,35 kn)
Sve usluge...
Kozmetički salon Melanis Studio Zagreb

Melanis Studio

Ozaljska ulica 93, Zagreb | Kozmetički salon
Fantastično9.8(2)
Posljednji put rezerviran danas. Danas radi 09:00 - 13:00. Sutra ne radi.
Brazilska maderoterapija nogu, guze 10 tretmana
150 € (1.130,18 kn)
Brazilska maderoterapija nogu, guze struk i trbuh 10 tretmana
175 € (1.318,54 kn)
Brazilska maderoterapija nogu, guze, trbuh,struk,ruke i leđa 10 tretmana
230 € (1.732,94 kn)
Sve usluge...

Izlistajte svoj salonRefleksologija - Sve što trebate znati

Refleksologija

Refleksoterapija je vrlo popularna na svim kontinentima, a sa sve većom popularnošću alternativnih metoda liječenja i davanjem važnosti prevenciji, njezin doprinos postaje sve istaknutiji. Najčešće se koristi kao paralelna terapija za stanja poput anksioznosti, astme, raka, kardiovaskularnih bolesti, dijabetesa, glavobolje, problema s bubrezima, PMS-a, sinusa ... U svojoj osnovi, refleksologija je primjena tehnike uspostavljanja odgovarajućeg pritiska na određene točke i područja stopala, šaka i ušiju. Refleksoterapeuti i masažeri vjeruju da refleksne točke imaju veze s raznim organima u tijelu te da pritiskom na njih povoljno utječu na poboljšanje zdravlja i bolje funkcioniranje tijela u cjelini.

Na primjer, refleksoterapija tretira određenu točku na vašem tabanu koja je povezana s mjehurom prema ovom učenju. Određenim pritiskom na njega uklanjaju se zdravstveni problemi povezani s ovim organom i povećava funkcionalnost.

Pojava refleksologije

Refleksologija je drevna vještina liječenja i zato je vrlo teško utvrditi njezino podrijetlo i pratiti povijesni razvoj. Činjenica je da su se dostignuća refleksologije uglavnom prenosila usmeno, jer nema mnogo materijalnih i pisanih dokaza od vremena samog njenog početka. Međutim, ta je vještina toliko stara da su podaci o njoj pronađeni na egipatskim piktogramima iz 2330. pr. Kr., Zajedno s podacima o drugim medicinskim metodama. Simboli refleksologije nalaze se i na nogama kipova Bude u Indiji, a kasnije i u Kini.

Kako djeluje refleksoterapija?

Jedna od teorija koja tumači refleksoterapiju naglašava učinak ove terapije na središnji živčani sustav. Prema ovoj teoriji, pritisak koji se uspostavi na određenoj točki dlana, stopala ili uha šalje umirujuću poruku iz perifernih živaca ovih ekstremiteta u središnji živčani sustav, koji dalje šalje signale za smanjenje živčane napetosti. Ovaj slijed događaja osigurava uspostavljanje stanja opće opuštenosti, pravilnog funkcioniranja organa i njihovih sustava i dovodi ih u stanje optimalne funkcionalnosti. To dodatno povećava opskrbu organa krvlju, bolju opskrbu kisikom i hranjivim tvarima. Pozitivno djeluje na cirkulaciju, disanje, endokrini sustav, imunološki sustav i opće zdravlje organizma.

Zdrava i sretna

Refleksna masaža smanjuje bol, smanjuje stres i poboljšava raspoloženje. Prema ovoj teoriji, bol je isključivo subjektivno iskustvo koje stvara naš mozak. Mozak to čini kao odgovor na osjetilno iskustvo boli, ali prema ovoj teoriji mozak to može učiniti sam bez prenesenog signala. To se događa u trenucima utjecaja emocionalnih ili kognitivnih čimbenika. Slične su situacije učinci vašeg raspoloženja ili povećane razine stresa na mozak. Na temelju toga, refleksologija može ublažiti bol smanjenjem razine stresa i poboljšanjem raspoloženja.

Uz pomoć refleksologije osigurava se pravilan protok vitalne energije kroz tijelo. Prema drevnom istočnjačkom učenju, vitalna energija mora imati slobodan protok. Uvjeti poput stresa ili boli ometaju taj tok i stvaraju blokade. To dalje dovodi do iscrpljenosti organizma i bolesti. Refleksna terapija sprječava pojavu blokada u procesu vitalnog protoka energije.

Refleksoterapija se može primijeniti općenito, tj. U kombinaciji unutar jednog tretmana ili podijeliti na nekoliko njih. Također se može posebno usredotočiti na liječenje ruku, stopala i ušiju. Primjerice, ako nekome isključivo treba opuštanje, terapeut će svoju terapiju vjerojatno usmjeriti na uši. Sad kad znate gotovo sve o refleksoterapiji, vrijeme je da zakažete svoj prvi tretman. Pogledajte ponudu cijena i usluga na našoj web stranici i naručite vrlo brzo i jednostavno, odmah!

Najbolji saloni za Masaža (Refleksologija) u cijeloj Hrvatskoj

Treba Vam masaža (refleksologija) u cijeloj Hrvatskoj i tražite najbolji ili najpovoljniji salon? Mi imamo najveći izbor izvrsnih salona koji čekaju na Vas! Za svaki džep masaža (refleksologija). Pronađite salone, usporedite cijene, ocjene i dojmove korisnika i usluge i rezervirajte svoj termin za masaža (refleksologija) u cijeloj Hrvatskoj na najlakši način. Ako tražite najbolje cijene, svakako provjerite i trenutne popuste i promocije u salonima na SrediMe. U ovome trenutku možete birati usluge 7 dostupnih salona.

Najčešća pitanja i odgovori

 • U kojim salonima nude uslugu refleksologija?
  Na ovoj strani su izlistani trenutačno top saloni koji nude ovu uslugu, prema ocjenama korisnika i raspoloživosti termina. Za cijelu listu svih salona koji rade uslugu refleksologija u vašem gradu, prvo izaberite svoj grad i eventualno nakon toga dodatne filtere lokacije ili cijene.
 • Mogu li rezervirati refleksologija blizu mene na SrediMe?
  SrediMe je dostupan u više gradova i nudi salone ljepote u raznim dijelovima grada, sa fokusom na centar grada, ali imamo i salone u skoro svim dijelovima grada. Izaberite prvo svoj grad, a potom u filterima možete detaljnije naći oblasti u blizini Vas koji nude uslugu refleksologija. Ukoliko vam je lokacija najvažniji faktor, nakon odabira grada izaberite prikaz salona na mapi.
 • Kako da pronađem najbolji salon za uslugu refleksologija u blizini?
  SrediMe se fokusira na rad sa najboljim salonima, a svaki salon ima svoje specijalnosti. Skoro da nema salona koji je najbolji u svemu, a još da je i najbliži vašoj lokaciji. Zato preporučamo da je najbolje izabrati prvo vaš grad na SrediMe, potom konkretnu uslugu ljepote koju želite obaviti, npr. refleksologija, a potom ćete dobiti salone koji su rangirani po ocjenama izvođenja tog tipa usluga, kao i prema zadovoljstvu klijenata, cijenama, pouzdanosti i naravno raspoloživosti slobodnih termina.
 • Koliko košta usluga refleksologija u salonima?
  Kod usluga ljepote i zdravlja, cijena ne bi trebala da bude prvi parametar koji gledate kada birate salon, jer cijena može značajno varirati u ovisnosti od kvalitete preparata, aparature, iskustva djelatnika, trajanja procedure, ali i lokacije salona. Prosječna cijena za uslugu refleksologija u svim salonima na SrediMe u Hrvatskoj je trenutačno 64,55 € (486,35 kn), idući od najniže cijene od 10 € (75,35 kn), pa sve do 230 € (1.732,94 kn). Ukoliko imate neki proračun u koji se morate uklopiti, možete koristiti filter cijena nakon što izaberete svoj grad.
 • Gdje mogu da vidim salone sa popustom za uslugu refleksologija u mom gradu?
  Svi saloni koji trenutačno daju popuste za cijenu usluge refleksologija u vašem gradu se mogu pronaći tako što izaberete svoj grad, a potom u filterima na vrhu ekrana izaberete opciju "Samo sa popustom" i dobit ćete listu salona koji sada nude refleksologija sa popustom i iznos popusta.
 • Kako da pronađem slobodne termine za uslugu refleksologija u nekom salonu?
  SrediMe je direktno povezan sa kalendarima salona ljepote, tako da prikazuje slobodne termine onako kako ih saloni imaju. Kada odaberete salon ljepote i željene usluge (možete izabrati jednu ili više usluga odjednom), dobiti ćete sve slobodne termine salona, a Vi možete izabrati onaj koji Vam najviše odgovara
 • Gdje da nađem broj telefona salona?
  SrediMe je online platforma za direktno rezerviranje u kalendarima salona, tako da nema potrebe da telefonirate salone i čekate na odgovor. Umesto čekanja na liniji i snalaženja sa na brzinu pročitanim slobodnim terminima, nudimo vam brz i jasan pregled slobodnih termina i cijena u salonima koje možete na miru odabrati prema svojim drugim obvezama i rezervirati direktno na stranici u par klikova, čak i van radnog vremena salona.
Sadržaj Vodiča je informativne prirode i ne predstavlja zdravstveni savjet niti preporuku. Prije obavljanja bilo kog tretmana koji je ovdje opisan, molimo Vas da se posavjetujete sa stručnjakom kod koga rezervirate termin ili ga posjetite.

Najnovije ocjene i recenzije

10.0 Studio Kairos za uslugu Refleksologija ruku
Vlasnica ugodna i vesela žena u komunikaciji. Njenu refleksoterapiju svakome preporučam, to je nešto čarobno, odmah se opustiš i izađeš potpuno relaksiran i okretniji u cijelom tijelu i definitivno žena ima znanje o tim refleksima da zna općenito preporučiti kako unaprijediti sebe i svoje zdravlje!
Za 45 min 120 kn sasvim povoljna cijena još uz ovakav učinak...❤🤛

Ivana, prije 9 mjeseci

Vidi sve

* Dvojni prikaz valuta: 1 EUR = 7.53450 kn