Friziranje u frizerskim salonima (15)

Naravno da već i sve ptičice na granama znaju da je frizura važna. I to ne onako bez veze važna, već veoma, baš, baš VAŽNA. Vaša frizura je na vašoj glavi, a kada ste na sastanku ili se sa nekim upoznajete, pričate ili jednostavno idete ulicom, ona je veoma upadljiva. Ona govori dosta o vama. O tome da li ste uredni, kakav je vaš stil, volite li da eksperimentirate, pratite li trendove, da li ste dosljedni sebi i svojim navikama…

Top 20 salona u cijeloj Hrvatskoj
na osnovu popularnosti i ocjena na SrediMe, ažurnosti slobodnih termina i zadovoljstva klijenata

Silvijanovo!

Bleiweisova 17, Zagreb | Frizerski salon
Fantastično10.0(2)
Posljednji put rezerviran: prije 105 min!
Šišanje šiški
20
Uslužno bojanje - duga kosa
70
Preljev + fen frizura / šišanje - duga kosa
180
Sve usluge...

Studio HM

Kraljevićeva 4, Zagreb | Frizerski salon
Fantastično9.1(13)
Posljednji put rezerviran: prije 2 sati
Žensko šišanje + fen frizura - duga kosa
160
Fen frizura
60
Žensko šišanje - sve dužine kose
80
Sve usluge...

Britvica

Ul. Brune Bušića 18, Zagreb | Brijačnica i frizerski salon za muškarce
Fantastično10.0(4)
Posljednji put rezerviran: prije 2 sati
Pranje kose
30
Dječje šišanje - do 7 godina
50
Sve usluge...

Missy

Slavonska 15, Split | Frizerski salon
Fantastično9.9(3)
Posljednji put rezerviran: jučer
Feniranje + pranje kose - poluduga kosa
45
Feniranje + pranje kose - duga kosa
50
Komplet bojanje - poluduga kosa
150
Sve usluge...

Studio Fenn

Milana Prpića 44, Oroslavje | Frizersko kozmetički salon
Fantastično9.8(1)
Maska za njegu kose
25
Bojanje izrasta + fen frizura - duga kosa
190
Balayage + fen frizura - duga kosa
260
Sve usluge...

Ljiljana

Miroslava Krleže 36, Split | Frizerski salon
Fantastično9.9(5)
Botox kose
90
Svečana frizura za mladenke - jednostavna
150
Bojanje cijele dužine Igora Royal - duga kosa
170
Sve usluge...

Blondy

Novačka 62a, Zagreb | Frizersko kozmetički salon
Fantastično9.9(2)
Minival biljni - poluduga kosa
260
Pramenovi na foliju + frizura - duga kosa
300
Pramenovi - flamboyage - poluduga kosa
300
Sve usluge...

Top Stil

Aleja Antuna Augustinčića 14, Zagreb | Frizerski salon
Fantastično10.0(2)
Posljednji put rezerviran: danas
Žensko šišanje - duga kosa
100
Bojanje izrasta + feniranje - poluduga kosa
250
Minival biljni + šišanje + feniranje - poluduga kosa
300
Sve usluge...

Mirella

Horvaćanska cesta 166, Zagreb | Frizerski salon
Fantastično9.8(15)
Posljednji put rezerviran: upravo sada!
Žensko šišanje + pranje kose + fen frizura - poluduga kosa
150
Bojanje kose + šišanje + fen frizura - poluduga kosa
330
Bojanje + šišanje + fen frizura - duga kosa
380
Sve usluge...

Beauty Centar Fen

Ante Topića Mimare 11a, Zagreb | Frizersko kozmetički salon
Fantastično9.3(9)
Pramenovi na foliju + preljev + fen frizura - kosa srednje dužine
240
Balayage + fen frizura - kosa srednje dužine
240
Balayage + fen frizura - duga kosa
260
Sve usluge...

MON Salon

Osječka 32 b, Split | Frizerski salon
Fantastično10.0(2)
Pramenovi cijeli / balayage - sve dužine kose
260
Dječije šišanje - baby
30
Feniranje na ravno - poluduga kosa
50
Sve usluge...

GlamExpress

Nova Ves 23a, Zagreb | Frizersko kozmetički salon
Fantastično9.6(9)
Posljednji put rezerviran: jučer
Žensko šišanje - poluduga kosa
90
Bojanje izrasta
230
Pramenovi na foliju - poluduga kosa
270
Sve usluge...

Ketyka

Milivoja Matošeca 1, Zagreb | Frizerski salon
Fantastično10.0(2)
Minival + sušenje difuzorom - duga kosa
170
Bojanje kose + šišanje + fen frizura - kosa srednje dužine
250
Bojanje kose + šišanje + fen frizura - duga kosa
270
Sve usluge...

Rio

Ravnice III, 21, Zagreb | Frizersko kozmetički salon
Fantastično9.4(51)
Žensko šišanje - sve dužine
60
Bojanje cijele dužine + šišanje + fen frizura - srednjeduga kosa
340
Afro frizura - duga kosa
180
Sve usluge...


Friziranje - Sve što trebate znati

Friziranje

Ne jednom, nego sigurno mnogo puta vam se desilo da po izlasku iz frizerskog salona svi gledaju u vas. Onda se upitate zašto sam ovoliko odugovlačio/odugovlačila otići kod frizera. Bilo da ste ljubitelj dramatičnih i senzacionalnih promjena kada je frizura u pitanju ili jednostavno u salon idete kako bi održavali svoj redovni look, znate da je odlazak na friziranje ne samo prilika da sredite svoju kosu, već i svojevrsna terapija za samopouzdanje i sreću.

Šta sve podrazumijeva friziranje?

Nekada davno, frizerski saloni su nudili samo nekoliko osnivnih usluga, uglavnom šišanje. Danas kada trendovi nastaju gotovo svakodnevno i kada ne možete ostati van njihovog uticaja, saloni vam mogu ponuditi ne samo više načina na koje možete stilizirati svoju kosu, već i više opcija za šišanje osim one klasične makazama, na koju ste svi navikli.

Ako do sada niste čuli, neki frizerski saloni vam mogu ponuditi atraktivnu uslugu šišanja svijećom.  Iako vam može djelovati kontradiktorno, iskustva svjedoče da je ovo najbolji način šišanja za suhu i oštećenu kosu. Šišanjem svijećom, odnosno velatrapijom se vaša kosa, odnosno dlake pojedinačno otvaraju kao bi bolje primile vitaminski tretman koji slijedi poslje spaljivanja krajeva oštećenih četkanjem, feniranjem i kemijskim preparatima. Vaša oštećena kosa ovim tretmanom postaje nježna i glatka, a dejstvo je dugotrajno.

Svojoj kosi možete danas priuštiti pravi kraljevski tretman uz bogatu ponudu specijaliziranih usluga. Pored uobičajenih usluga tretmana protiv opadanja i za brži rast kose, saloni vam mogu ponuditi i nešto ambicioznije usluge, poput mnogobrojnih načina nadogradnje.


Želite ispraviti svoju kosu? Dosadila vam je takva kakva jeste? Ili možda možda savim suprotno - hoćete da je ukovrdžate, da prošetate fantastične uvojke ili savršene lokne. Frizerski saloni vam nude sve ove mogućnosti u svojim frizerskim uslugama.

Tretmanom trajnog ispravljanje kose, možete ispraviti svoju valovitu ili kovrdžavu, suhu, grubu ili jako gustu kosu. Baš kako mu i naziv sam kaže, ovo je tretman za trajno ispravljanje kose. Po završetku tretmana vaša kosa će biti glatka i mekana baš kao i prirodno ravna kosa. Možete odahnuti što se tiče strahova od izlaska po kišovitom vremenu i mukotrpnog jutarnjeg raščešljavanja. Vaša kosa će biti nježna i mekana, baš kao što ste oduvek i željele. Možete biti mirne šest do dvanaest mjeseci, u zavisnosti od tipa kose, koliko je potrebno da poraste nova kosa iz korijena.

Ako pak želite svoju kosu stilizirati drugačije trebate znati da se feniranje na lokne ili talase radi posebnom četkom. Feniranje kose na lokne podrazumjeva navijanje mokre kose na četku cilindričnog oblika i djelovanje toplog zraka fena. Ponavljanje ovog pokreta stvara valove u kosi i od broja ponavljanja zavisi koliko će lokna biti čvrsta. U zavisnosti od toga koji tip kose je u pitanju fenira se na različite razine vlažnosti, a primjenom ove tehnike kosa dobija i na volumenu. Za efekat lokni kosa se takođe može prelamati kupom, presom ili figarom.

Ako želite imati lijepu i izdržljivu frizuru tokom cijelog radnog dana zakažite feniranje i stilizovanje u ranim jutarnjim časovima. Iskusni frizeri će je isfenirati tako da vaše lokne ili valovi budu čvrsti i odole mnogobrojnim situacijama u kojima se nađete.

Bilo da vam je potrebno bojanje kose, šišanje, izvlačenje pramenova, ombre ili balajaž, frizerski saloni vam nude veliki izbor usluga. Od običnog do dubinskog pranja kose, raznih tretmana njege i masaže koji vas potpuno mogu razmaziti, pa sve do pravljenja izuzetno kompliciranih prelijepih svečanih frizura. Na našem sajtu pregledajte sve usluge koje vam nude frizerski saloni i izaberite nešto za sebe. Rezervirajte jednostavno, online!

Najbolji saloni za Friziranje u cijeloj Hrvatskoj

Treba Vam friziranje u cijeloj Hrvatskoj i tražite najbolji ili najpovoljniji salon? Mi imamo najveći izbor izvrsnih salona koji čekaju na Vas! Za svaki džep friziranje. Pronađite salone, usporedite cijene, ocjene i dojmove korisnika i usluge i rezervirajte svoj termin za friziranje u cijeloj Hrvatskoj na najlakši način. Ako tražite najbolje cijene, svakako provjerite i trenutne popuste i promocije u salonima na SrediMe. U ovome trenutku možete birati usluge 15 dostupnih salona.

Najčešća pitanja i odgovori

 • U kojim salonima nude uslugu friziranje?
  Na ovoj strani su izlistani trenutačno top saloni koji nude ovu uslugu, prema ocjenama korisnika i raspoloživosti termina. Za cijelu listu svih salona koji rade uslugu friziranje u vašem gradu, prvo izaberite svoj grad i eventualno nakon toga dodatne filtere lokacije ili cijene.
 • Mogu li rezervirati friziranje blizu mene na SrediMe?
  SrediMe je dostupan u više gradova i nudi salone ljepote u raznim dijelovima grada, sa fokusom na centar grada, ali imamo i salone u skoro svim dijelovima grada. Izaberite prvo svoj grad, a potom u filterima možete detaljnije naći oblasti u blizini Vas koji nude uslugu friziranje. Ukoliko vam je lokacija najvažniji faktor, nakon odabira grada izaberite prikaz salona na mapi.
 • Kako da pronađem najbolji salon za uslugu friziranje u blizini?
  SrediMe se fokusira na rad sa najboljim salonima, a svaki salon ima svoje specijalnosti. Skoro da nema salona koji je najbolji u svemu, a još da je i najbliži vašoj lokaciji. Zato preporučamo da je najbolje izabrati prvo vaš grad na SrediMe, potom konkretnu uslugu ljepote koju želite obaviti, npr. friziranje, a potom ćete dobiti salone koji su rangirani po ocjenama izvođenja tog tipa usluga, kao i prema zadovoljstvu klijenata, cijenama, pouzdanosti i naravno raspoloživosti slobodnih termina.
 • Koliko košta usluga friziranje u salonima?
  Kod usluga ljepote i zdravlja, cijena ne bi trebala da bude prvi parametar koji gledate kada birate salon, jer cijena može značajno varirati u ovisnosti od kvalitete preparata, aparature, iskustva djelatnika, trajanja procedure, ali i lokacije salona. Prosječna cijena za uslugu friziranje u svim salonima na SrediMe u Hrvatskoj je trenutačno 185,91 kn, idući od najniže cijene od 20 kn, pa sve do 500 kn. Ukoliko imate neki proračun u koji se morate uklopiti, možete koristiti filter cijena nakon što izaberete svoj grad.
 • Gdje mogu da vidim salone sa popustom za uslugu friziranje u mom gradu?
  Svi saloni koji trenutačno daju popuste za cijenu usluge friziranje u vašem gradu se mogu pronaći tako što izaberete svoj grad, a potom u filterima na vrhu ekrana izaberete opciju "Samo sa popustom" i dobit ćete listu salona koji sada nude friziranje sa popustom i iznos popusta.
 • Kako da pronađem slobodne termine za uslugu friziranje u nekom salonu?
  SrediMe je direktno povezan sa kalendarima salona ljepote, tako da prikazuje slobodne termine onako kako ih saloni imaju. Kada odaberete salon ljepote i željene usluge (možete izabrati jednu ili više usluga odjednom), dobiti ćete sve slobodne termine salona, a Vi možete izabrati onaj koji Vam najviše odgovara
 • Gdje da nađem broj telefona salona?
  SrediMe je online platforma za direktno rezerviranje u kalendarima salona, tako da nema potrebe da telefonirate salone i čekate na odgovor. Umesto čekanja na liniji i snalaženja sa na brzinu pročitanim slobodnim terminima, nudimo vam brz i jasan pregled slobodnih termina i cijena u salonima koje možete na miru odabrati prema svojim drugim obvezama i rezervirati direktno na stranici u par klikova, čak i van radnog vremena salona.
Sadržaj Vodiča je informativne prirode i ne predstavlja zdravstveni savjet niti preporuku. Prije obavljanja bilo kog tretmana koji je ovdje opisan, molimo Vas da se posavjetujete sa stručnjakom kod koga rezervirate termin ili ga posjetite.

Popularne usluge

Najnovije ocjene i recenzije

10.0 Silvija
Odlična frizerka, sluša želje i stvarno si da truda. Salon je lijepo uređen i čisti. Jedini potencijalni problem je što ne primaju kartice pa treba ponijeti gotovinu.

Mia, prije 1 dan

10.0 Studio HM
Čist i uredan salon, jako sam zadovoljna frizurom!

Karla, prije 2 mjeseca

10.0 GlamExpress
Nikola je odličan!

Brigita, prije 2 mjeseca

10.0 Ljiljana
Devojke su fantasticne! Svaka preporuka

Mirjana, prije 2 mjeseca

9.8 Beauty Centar Fen
Izuzetno sam zadovoljna sa pramenovima i pruženom uslugom

Dijana, prije 5 mjeseci

10.0 Missy
U salonu sam se osjećala ugodno. Gospođa Ida je jako komunikativna i opuštajuća osoba. Jako sam zadovoljna svojom frizurom i nadam se da cu opet doći.

Silvana, prije 5 mjeseci

10.0 Rio
Ugodna atmosfera. Simpatično osoblje koje daje jako korisne savjete. Svakako ću ponovno doći!

Danijela, prije 1 godinu

Vidi sve

LookBook Slike direktno iz salona