Ispravljanje kose u frizerskim salonima (4)

Većina žena voli dugu i ravnu, sjajnu, glatku i sjajnu kosu. Da bi postigli taj cilj, pokušavaju sve i svašta. Između ostalog i trajno ravnanje kose. Prije nego što se odlučite za ovu opciju, saznajte sve o njoj.

Top 20 salona u cijeloj Hrvatskoj
na osnovu popularnosti i ocjena na SrediMe, ažurnosti slobodnih termina i zadovoljstva klijenata

Frizerski salon Ljiljana Split

Ljiljana

Miroslava Krleže 36, Split | Frizerski salon
Fantastično9.9(27)
Sutra radi 13:00 - 20:00. Prima platne kartice.
Qiqi - 1 gram
3 € (22,60 kn)
Sve usluge...
Frizersko kozmetički salon Bonjour Beauty Spa Boutique Zagreb

Bonjour Beauty Spa Boutique

Radmanovačka 35, Zagreb | Frizersko kozmetički salon
Fantastično9.5(22)
Posljednji put rezerviran prije 53 min! Danas radi do 21:00. Sutra radi 08:00 - 21:00. Prima platne kartice.
Peglanje - poluduga kosa
2,65 € (19,97 kn)
Peglanje - duga kosa
3,98 € (29,99 kn)
Peglanje - ekstra duga kosa
5,31 € (40,01 kn)
Sve usluge...
Frizerski salon Timea Crikvenica

Timea

Klanfari 7B, Crikvenica | Frizerski salon
Fantastično10.0(3)
Posljednji put rezerviran prije 10 sati. Sutra radi 13:00 - 20:00.
Fen frizura + peglanje - poluduga kosa
13 € (97,95 kn)
Fen frizura + peglanje - duga kosa
15 € (113,02 kn)
Sve usluge...
Frizerski salon My Way Rijeka

My Way

Šime Ljubića 8, Rijeka | Frizerski salon
Fantastično10.0(3)
Posljednji put rezerviran jučer. Danas radi do 20:00. Sutra radi 11:00 - 20:00.
Peglanje - kratka kosa
3,98 € (29,99 kn)
Peglanje - poluduga kosa
5,31 € (40,01 kn)
Peglanje - duga kosa
6,64 € (50,03 kn)
Sve usluge...

Izlistajte svoj salonIspravljanje kose - Sve što trebate znati

Ispravljanje kose

Ako neprestano fenirate kosu i peglate kosu te razne alternativne preporuke i rješenja za opciju "uradi sam" kod kuće, poput mlijeka, desni, folija, vrijeme je da razmislite o trajnom ispravljanju.

Trajnim tretmanom za ispravljanje kose možete ispraviti valovitu ili kovrčavu, suhu, grubu ili vrlo gustu kosu. Baš kao što mu samo ime govori, ovo je tretman za trajno ispravljanje kose. Po završetku tretmana, vaša će kosa biti glatka i meka baš kao i prirodno ravna kosa. Možete se opustiti kada je riječ o strahu od izlaska po kišnom vremenu i mukotrpnog jutarnjeg češljanja. Kosa će vam biti meka i meka, baš kao što ste oduvijek željeli. Možete se odmarati šest do dvanaest mjeseci, ovisno o vrsti kose, koliko je vremena potrebno da nova kosa izraste iz korijena.

Što se tiče trajnog ispravljanja kose, postoji nekoliko vrsta tretmana, ali svi oni daju jednak ili sličan učinak: ravna i glatka kosa, koja ostaje ista. Trenutno su trenutni tretmani keratinski tretman, zatim tretman voćnim kiselinama i japanski (termički) tretman. Kod nas je najpopularnije tretman keratinom i zato je to najčešći tretman u salonima.

Tretman keratinom

Ovaj tretman mnogi nazivaju i brazilskom tehnikom ispravljanja kose. Nije sasvim sigurno zašto se tako naziva, jer nikada nije dokazano da ova tehnika dolazi iz ove zemlje. Bez obzira odakle dolazi, ova najtraženija tehnika korekcije ima brojne prednosti.

Keratin je prirodni protein koji se nalazi u vašoj kosi. Također se nalazi u zubima i noktima. Pomaže da naša kosa ostane ravna i sjajna. Razine ovog proteina mogu opadati zbog neadekvatne prehrane ili starenja. Kao rezultat, naša kosa postaje gruba, zamršena i suha. Da bi se kosa vratila u prethodno stanje, mora se obnoviti razina proteina. To je zapravo bit keratinskog ispravljanja kose.

Ovaj tretman u osnovi nadopunjuje zalihu keratina u vašoj kosi, što dovodi do učinka glatke i ravne kose. Iako su mnogi tretmani trajnog ispravljanja kose na neki način invazivni, ne možemo to ni na koji način reći o ovom tretmanu. Keratin ispravlja kovrče i valove bez oštećenja kose. Ova metoda je puno prikladnija za ispravljanje kose koja je već obrađena raznim kemijskim pripravcima. Tretman traje oko dva sata, ovisno o kvaliteti kose.

Tijekom liječenja ne koriste se jake kemijske tvari za otvaranje i zatvaranje kutikule kako bi se ispravila. Keratin je prirodni sastojak koji čini čak 88% vaše kose. Nakon nanošenja otopine keratina na kosu, kosa se tretira ravnim glačalom. To je neophodno kako bi se formula dobro utisnula u folikule dlake. To stvara prepreku koja istovremeno smanjuje valove i kovrče ističući sjajan izgled.

I dok većina ljudi ovu metodu korekcije naziva trajnom, morate znati da i ona ima rok. Ovisno o kvaliteti vaše kose, kao i brzini rasta, imat ćete ravnu kosu šest do dvanaest mjeseci. Međutim, promjena ne dolazi iznenada, već se kosa postupno vraća u prvobitno stanje. Utješna je vijest da se ovaj tretman može ponoviti iznova i bez ikakvih štetnih učinaka. Zapravo, tretman keratinom uvijek daje bolje rezultate kad se ponavlja.

Tretman keratinom također se može provesti u kombinaciji s formaldehidom. U tom slučaju, tijekom tretmana stvara se kemijska veza između molekula keratina i formaldehida, koja ispravlja kosu i sprječava ponovno uvijanje. Ova metoda je invazivnija, ali daje bolje rezultate.

Voćne kiseline

Tretman za ispravljanje kose voćnim kiselinama ne oštećuje kosu i može se uspješno izvoditi i na prirodnoj i na obojenoj kosi, ali nije preporučljivo ako ste obojani u vrlo svijetloplavu boju, blanche ili je vaša kosa jako oštećena.

Korišteni pripravci sadrže sustav zaštite i omogućuju vašoj kosi da bude meka, glatka, ravna i sjajna nakon tretmana. Postupak traje tri do pet sati, ovisno o duljini i gustoći kose.

Japansko toplinsko ispravljanje

Ova tehnika trajnog ispravljanja kose koristi kombinaciju kemikalija i topline. U prvom dijelu postupka proizvod se nanosi na kosu, što mijenja strukturu kose u roku od 15-20 minuta nakon stajanja na kosi.

Nakon toga kosa je izložena ekstremnoj temperaturi preše kako bi ponovno uspostavila strukturu, ali ovaj put ravno. Na kraju se kosa ponovno tretira kemikalijama. Ovako ispravljena kosa traje 6-7 mjeseci.

Raspitajte se o cijenama i popustima na SrediMe i zakažite svoje tretman.

Najbolji saloni za Friziranje (Ispravljanje kose) u cijeloj Hrvatskoj

Treba Vam friziranje (ispravljanje kose) u cijeloj Hrvatskoj i tražite najbolji ili najpovoljniji salon? Mi imamo najveći izbor izvrsnih salona koji čekaju na Vas! Za svaki džep friziranje (ispravljanje kose). Pronađite salone, usporedite cijene, ocjene i dojmove korisnika i usluge i rezervirajte svoj termin za friziranje (ispravljanje kose) u cijeloj Hrvatskoj na najlakši način. Ako tražite najbolje cijene, svakako provjerite i trenutne popuste i promocije u salonima na SrediMe. U ovome trenutku možete birati usluge 4 dostupnih salona.

Najčešća pitanja i odgovori

 • U kojim salonima nude uslugu ispravljanje kose?
  Na ovoj strani su izlistani trenutačno top saloni koji nude ovu uslugu, prema ocjenama korisnika i raspoloživosti termina. Za cijelu listu svih salona koji rade uslugu ispravljanje kose u vašem gradu, prvo izaberite svoj grad i eventualno nakon toga dodatne filtere lokacije ili cijene.
 • Mogu li rezervirati ispravljanje kose blizu mene na SrediMe?
  SrediMe je dostupan u više gradova i nudi salone ljepote u raznim dijelovima grada, sa fokusom na centar grada, ali imamo i salone u skoro svim dijelovima grada. Izaberite prvo svoj grad, a potom u filterima možete detaljnije naći oblasti u blizini Vas koji nude uslugu ispravljanje kose. Ukoliko vam je lokacija najvažniji faktor, nakon odabira grada izaberite prikaz salona na mapi.
 • Kako da pronađem najbolji salon za uslugu ispravljanje kose u blizini?
  SrediMe se fokusira na rad sa najboljim salonima, a svaki salon ima svoje specijalnosti. Skoro da nema salona koji je najbolji u svemu, a još da je i najbliži vašoj lokaciji. Zato preporučamo da je najbolje izabrati prvo vaš grad na SrediMe, potom konkretnu uslugu ljepote koju želite obaviti, npr. ispravljanje kose, a potom ćete dobiti salone koji su rangirani po ocjenama izvođenja tog tipa usluga, kao i prema zadovoljstvu klijenata, cijenama, pouzdanosti i naravno raspoloživosti slobodnih termina.
 • Koliko košta usluga ispravljanje kose u salonima?
  Kod usluga ljepote i zdravlja, cijena ne bi trebala da bude prvi parametar koji gledate kada birate salon, jer cijena može značajno varirati u ovisnosti od kvalitete preparata, aparature, iskustva djelatnika, trajanja procedure, ali i lokacije salona. Prosječna cijena za uslugu ispravljanje kose u svim salonima na SrediMe u Hrvatskoj je trenutačno 6,54 € (49,28 kn), idući od najniže cijene od 2,65 € (19,97 kn), pa sve do 15 € (113,02 kn). Ukoliko imate neki proračun u koji se morate uklopiti, možete koristiti filter cijena nakon što izaberete svoj grad.
 • Gdje mogu da vidim salone sa popustom za uslugu ispravljanje kose u mom gradu?
  Svi saloni koji trenutačno daju popuste za cijenu usluge ispravljanje kose u vašem gradu se mogu pronaći tako što izaberete svoj grad, a potom u filterima na vrhu ekrana izaberete opciju "Samo sa popustom" i dobit ćete listu salona koji sada nude ispravljanje kose sa popustom i iznos popusta.
 • Kako da pronađem slobodne termine za uslugu ispravljanje kose u nekom salonu?
  SrediMe je direktno povezan sa kalendarima salona ljepote, tako da prikazuje slobodne termine onako kako ih saloni imaju. Kada odaberete salon ljepote i željene usluge (možete izabrati jednu ili više usluga odjednom), dobiti ćete sve slobodne termine salona, a Vi možete izabrati onaj koji Vam najviše odgovara
 • Gdje da nađem broj telefona salona?
  SrediMe je online platforma za direktno rezerviranje u kalendarima salona, tako da nema potrebe da telefonirate salone i čekate na odgovor. Umesto čekanja na liniji i snalaženja sa na brzinu pročitanim slobodnim terminima, nudimo vam brz i jasan pregled slobodnih termina i cijena u salonima koje možete na miru odabrati prema svojim drugim obvezama i rezervirati direktno na stranici u par klikova, čak i van radnog vremena salona.
Sadržaj Vodiča je informativne prirode i ne predstavlja zdravstveni savjet niti preporuku. Prije obavljanja bilo kog tretmana koji je ovdje opisan, molimo Vas da se posavjetujete sa stručnjakom kod koga rezervirate termin ili ga posjetite.

LookBook Slike direktno iz salona


* Dvojni prikaz valuta: 1 EUR = 7.53450 kn