Brijačnice u frizerskim salonima (10)

Kad kažemo brijač, većina misli na stare zanate. Pa, uvijek postoji priča u tom smjeru: o krojačima, zlatarima, kovačima itd. Udruge su raznolike. Da samo shvatimo, kad čovjek spomene brijača, on sigurno misli na brijača i razmišlja. I salon koji nudi ovu uslugu, ili brijačnicu. Jer i muškarci žele priliku otići do mjesta gdje se mogu opustiti, posvetiti sebi i gdje će se netko pobrinuti za njihov izgled i stil.

Top 20 salona u cijeloj Hrvatskoj
na osnovu popularnosti i ocjena na SrediMe, ažurnosti slobodnih termina i zadovoljstva klijenata

Ljiljana

Miroslava Krleže 36, Split | Frizerski salon
Fantastično9.9(3)
Bojanje Inoa uljanim bojama - duga kosa
190
Oblikovanje brade
10
Muško izbrijavanje
30
Sve usluge...

Britvica

Ul. Brune Bušića 18, Zagreb | Brijačnica i frizerski salon za muškarce
Fantastično10.0(1)
Posljednji put rezerviran: prije 97 min!
Brijanje brade
50
Uređivanje brade
50
Brijanje brade - komplicirano
60
Sve usluge...

Studio Fenn

Milana Prpića 44, Oroslavje | Frizersko kozmetički salon
Uređivanje brade
30
Sve usluge...

Blondy

Novačka 62a, Zagreb | Frizersko kozmetički salon
Fantastično9.9(2)
Pramenovi na kapu + frizura - kratka kosa
160
Pramenovi na kapu + frizura - poluduga kosa
180
Pramenovi na kapu + frizura - duga kosa
200
Sve usluge...

MON Salon

Osječka 32 b, Split | Frizerski salon
Fantastično10.0(2)
Skraćivanje brade
10
Sve usluge...

Beauty Centar Fen

Ante Topića Mimare 11a, Zagreb | Frizersko kozmetički salon
Fantastično9.0(6)
Uređivanje brade
30
Sve usluge...

Gloss

Božidara Magovca 69, Zagreb | Frizerski salon
Fantastično9.5(1)
Posljednji put rezerviran: danas
Skraćivanje brade
20
Sve usluge...

GlamExpress

Nova Ves 23a, Zagreb | Frizersko kozmetički salon
Fantastično9.5(8)
Fazoniranje brade
20
Uređivanje brade
30
Brijanje brade
60
Sve usluge...

Top Stil

Aleja Antuna Augustinčića 14, Zagreb | Frizerski salon
Uređivanje brade / brkova
20
Bojanje / Pramenovi + feniranje - za muškarce
200
Sve usluge...

Rio

Ravnice III, 21, Zagreb | Frizersko kozmetički salon
Fantastično9.6(38)
Posljednji put rezerviran: danas
Skraćivanje brade
10
Sve usluge...


Brijačnice - Sve što trebate znati

Brijač je obrtnik koji se brine za kosu i bradu, odnosno brkove na glavi muškarca. U nas se brijač u hipsterskim krugovima naziva i barberom. U brijačnicama muškarci sjede na brijačkoj stolici s rukohvatima ili naslonom za glavu. Takva se stolica može okretati u krug i podizati i spuštati. Ponekad se na toj stolici nalazi jastuk koji se okreće na drugu stranu prilikom mijenjanja kupaca, tako da novi kupac sjedi na „hladnome“. 

Iako su se takva mjesta neko vrijeme modernizirala i nosila ekskluzivno ime muški frizerski salon, danas brijačnice ponovno počinju izgledati popt onih iz starih vremena. Ovaj svjetski trend polako zaživljava i kod nas. Riječ je o muškim oazama u kojima kupci mogu uhvatiti nekoliko minuta da se odmore od svakodnevnih obaveza, a ujedno se pripremiti da izgledaju uredno i lijepo.

Uz usluge koje nude, brijačnice su i mjesta na kojima muškarci mogu razgovarati s muškarcima o pretežno muškim temama i držati se muškog mišljenja, a da ih nitko ne osporava.

Brijačnice u drevna vremena

Prsluci su postojali u prapovijesti, točnije pronađeni su među iskopinama iz brončanog doba, oko 3500. pr. U drevnom Egiptu brijači su bili vrlo cijenjeni pojedinci. U drevnoj Grčkoj također su postojali žileti koji su pružali svoje usluge na agoramima (trgovima) i njegovali mušku kosu i bradu. Već tada je posjet britvi bio prilika za okupljanje i razmjenu mišljenja. Te su prilike čak korištene za politički aktivizam.

Zanimljivo je da su brijačnice nastale puno prije ženskih frizerskih salona. Ponekad se ljudi nisu brijali sami kod kuće. Možda se netko čak i uspije sjetiti svog pradjeda koji svake nedjelje rano ujutro odlazi u ured za brijanje s zatvorenim vikend izdanjem dnevnih novina i kišobranom pričvršćenim za lakat.

U skladu s potrebama, potkraj 9. stoljeća u Chicagu je otvorena prva škola za brijanje, prva obrazovna ustanova tog tipa na svijetu.

Prije nekoliko stoljeća beriberi je pružao čak i medicinske usluge. U srednjem vijeku bila je uobičajena praksa da brijači preuzmu ulogu zubara ili izvode kirurške zahvate.

Krvarili su i uz pomoć pijavica, najvjerojatnije kod problema uzrokovanih visokim krvnim tlakom. Pijavice su stajale u staklenci na polici u brijačnici i bile su položene na leđa pacijenta kako bi isisale "višak" krvi. Također, bavili su se obrezivanjem dječaka predškolske dobi, koje se u nekim klimatskim uvjetima izvodi iz vjerskih i higijenskih razloga. Iako su danas takve usluge u brijačnicama nezamislive, to je nekada bila uobičajena praksa.

Brijačnica kao mjesto za uživanje

U nekim brijačnicama nema šampona, već se koristi sudoper, kao nekada. Zaposlenici nose posebne uniforme, tako da vam daju više samopouzdanja. Tijekom brijačnice, dok šišanje, brijanje ili šišanje brade možete uživati ​​u usluzi i duhu starih vremena i tradicije.

U mnogim brijačnicama poslužit će vas piće ili kava. Jedno je sigurno. Bit će vam vrlo ugodno.

Bez obzira kako razmišljali o brijanju izvan kuće, svakako morate otići kod profesionalca na šišanje. Stoga iskoristite priliku i posjetite brijačnicu.

Brijačnice su oduvijek bile popularne kod muškaraca jer je, uz obavezno dotjerivanje, boravak u njima bila i prilika za druženje i razgovor. Danas je život brz i neki rituali više nisu to, već su odavno postali svakodnevne obveze. Međutim, dragi muškarci, pokušajte si barem jednom tjedno priuštiti brijača.

Najbolji saloni za Muški frizeri (Brijačnice) u cijeloj Hrvatskoj

Treba Vam muški frizeri (brijačnice) u cijeloj Hrvatskoj i tražite najbolji ili najpovoljniji salon? Mi imamo najveći izbor izvrsnih salona koji čekaju na Vas! Za svaki džep muški frizeri (brijačnice). Pronađite salone, usporedite cijene, ocjene i dojmove korisnika i usluge i rezervirajte svoj termin za muški frizeri (brijačnice) u cijeloj Hrvatskoj na najlakši način. Ako tražite najbolje cijene, svakako provjerite i trenutne popuste i promocije u salonima na SrediMe. U ovome trenutku možete birati usluge 10 dostupnih salona.

Najčešća pitanja i odgovori

 • U kojim salonima nude uslugu brijačnice?
  Na ovoj strani su izlistani trenutačno top saloni koji nude ovu uslugu, prema ocjenama korisnika i raspoloživosti termina. Za cijelu listu svih salona koji rade uslugu brijačnice u vašem gradu, prvo izaberite svoj grad i eventualno nakon toga dodatne filtere lokacije ili cijene.
 • Mogu li rezervirati brijačnice blizu mene na SrediMe?
  SrediMe je dostupan u više gradova i nudi salone ljepote u raznim dijelovima grada, sa fokusom na centar grada, ali imamo i salone u skoro svim dijelovima grada. Izaberite prvo svoj grad, a potom u filterima možete detaljnije naći oblasti u blizini Vas koji nude uslugu brijačnice. Ukoliko vam je lokacija najvažniji faktor, nakon odabira grada izaberite prikaz salona na mapi.
 • Kako da pronađem najbolji salon za uslugu brijačnice u blizini?
  SrediMe se fokusira na rad sa najboljim salonima, a svaki salon ima svoje specijalnosti. Skoro da nema salona koji je najbolji u svemu, a još da je i najbliži vašoj lokaciji. Zato preporučamo da je najbolje izabrati prvo vaš grad na SrediMe, potom konkretnu uslugu ljepote koju želite obaviti, npr. brijačnice, a potom ćete dobiti salone koji su rangirani po ocjenama izvođenja tog tipa usluga, kao i prema zadovoljstvu klijenata, cijenama, pouzdanosti i naravno raspoloživosti slobodnih termina.
 • Koliko košta usluga brijačnice u salonima?
  Kod usluga ljepote i zdravlja, cijena ne bi trebala da bude prvi parametar koji gledate kada birate salon, jer cijena može značajno varirati u ovisnosti od kvalitete preparata, aparature, iskustva djelatnika, trajanja procedure, ali i lokacije salona. Prosječna cijena za uslugu brijačnice u svim salonima na SrediMe u Hrvatskoj je trenutačno 71,58 kn, idući od najniže cijene od 10 kn, pa sve do 200 kn. Ukoliko imate neki proračun u koji se morate uklopiti, možete koristiti filter cijena nakon što izaberete svoj grad.
 • Gdje mogu da vidim salone sa popustom za uslugu brijačnice u mom gradu?
  Svi saloni koji trenutačno daju popuste za cijenu usluge brijačnice u vašem gradu se mogu pronaći tako što izaberete svoj grad, a potom u filterima na vrhu ekrana izaberete opciju "Samo sa popustom" i dobit ćete listu salona koji sada nude brijačnice sa popustom i iznos popusta.
 • Kako da pronađem slobodne termine za uslugu brijačnice u nekom salonu?
  SrediMe je direktno povezan sa kalendarima salona ljepote, tako da prikazuje slobodne termine onako kako ih saloni imaju. Kada odaberete salon ljepote i željene usluge (možete izabrati jednu ili više usluga odjednom), dobiti ćete sve slobodne termine salona, a Vi možete izabrati onaj koji Vam najviše odgovara
 • Gdje da nađem broj telefona salona?
  SrediMe je online platforma za direktno rezerviranje u kalendarima salona, tako da nema potrebe da telefonirate salone i čekate na odgovor. Umesto čekanja na liniji i snalaženja sa na brzinu pročitanim slobodnim terminima, nudimo vam brz i jasan pregled slobodnih termina i cijena u salonima koje možete na miru odabrati prema svojim drugim obvezama i rezervirati direktno na stranici u par klikova, čak i van radnog vremena salona.
Sadržaj Vodiča je informativne prirode i ne predstavlja zdravstveni savjet niti preporuku. Prije obavljanja bilo kog tretmana koji je ovdje opisan, molimo Vas da se posavjetujete sa stručnjakom kod koga rezervirate termin ili ga posjetite.

LookBook Slike direktno iz salona